Järgmine Eesti ja Venemaa väliskomisjonide kohtumine toimub Narvas

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Moskvas Venemaa föderatsiooninõukogus alanud riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni ja föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esinduse vahelised kõnelused.
Täna hommikul Moskvas Venemaa föderatsiooninõukogus alanud riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni ja föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esinduse vahelised kõnelused. Foto: Argo Ideon

Täna hommikul Moskvas Venemaa föderatsiooninõukogus alanud riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni ja föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esinduse vahelistel kõnelustel lepiti kokku, et väljakujunenud parlamentaarset dialoogi jätkatakse ning järgmine kohtumine toimub Narvas ja Leningradi oblastis.

Järgmisel kohtumisel on kavas arutada piiriäärse infrastruktuuri olemasolu ja arendamisvajadusi ning muid kahe riigi ettevõtlust ja kaubavahetust soodustavaid küsimusi.

Täna rääkisid delegatsioonid nii Eesti-Vene piirilepingust kui Venemaa-Euroopa Liidu viisavabaduse saavutamise arengutest. Mõlemad pooled kinnitasid ka täna piirileppes üksmeelele jõudmise vajadust. Samuti vahetati seisukohti Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika teemadel.

Riigikogu väliskomisjoni liikmete kinnitusel on viisavabadus Venemaaga igati Eesti huvides, kuid selleks peaks Venemaa täitma kõik vajalikud tingimused selle kehtestamiseks nagu seda on teinud ka muud Euroopa Liiduga viisavaba režiimi kasutavad riigid.

Alanud visiidi käigus on lisaks föderatsiooninõukogule kavas kohtumised riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškoviga, föderatsiooninõukogu esimese aseesimehe  Aleksandr Toršiniga ning Vene Töösturite ja Ettevõtjate Liidu presidendi Aleksandr Šohhiniga. Delegatsiooni liikmed kohtuvad ka Moskva Välissuhete Instituudi (MGIMO) üliõpilastega ja ühenduse Memorial esindajatega.

Riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni kuuluvad esimees Marko Mihkelson ja komisjoni liikmed Imre Sooäär, Vladimir Velman ja Jevgeni Ossinovski.

Riigikogu väliskomisjon oli viimati Moskvas kohtumistel  2004. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles