Moslemist Briti minister astus kuluhüvitiste skandaali pärast tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shahid Malik.
Shahid Malik. Foto: Reuters / Scanpix

Viimasel nädalal Briti poliitikutele ohtralt piinlikkust valmistanud kuluhüvitiste skandaal nõudis täna uue ohvri, kui ajakirjanduses kõlanud süüdistuste tõttu sundis peaminister Gordon Brown tagasi astuma abijustiitsminister Shahid Maliki.


Ajaleht Daily Telegraph kirjutas täna, et Briti valitsuse läbi aegade esimene moslemist minister Malik sai maksumaksjalt kümneid tuhandeid naelu teise elamise jaoks, ehkki maksis samal ajal oma peamise elukoha eest turuhinnast madalamat üüri, vahendas AFP.

«Kuni uurimise tulemus on selgunud, astub Shahid Malik ministrikohalt tagasi. Teda ei ole kavas asendada,» ütles Browni pressiesindaja.

Juhul kui Maliki vastu esitatud süüdistused osutuvad alusetuteks, lubatakse Malikil tööle naasta.

Malik tõrjus ajalehe väiteid. «Ma ei pea absoluutselt mitte millegi pärast vabandama,» ütles ta täna. «Ma ei tee seda raha pärast. Olen [poliitikas], et asju muuta. Armastan seda riiki, armastan seda valimisringkonda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles