Lavrov kiitis Gruusia valitsuse pragmaatilist joont

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa jaoks on meelepärane Gruusia uue valitsuse pragmaatiline lähenemine, vahendas portaal civil.ge Vene välisministri Sergei Lavrovi eile telekanalile RTVi lausutut.

Lavrovi sõnul austab Moskva Gruusia rahva valikut mullu oktoobris peetud parlamendivalimistel. «Me oleme rahul sellega, et Gruusia valitsus soovib pragmaatiliselt lahendada kahe riigi suhetes esinevaid probleeme, näiteks taastada põllumajandustoodetega kauplemise,» nentis ta.

Vene välisministri hinnangul jäävad kahe maa suhetesse põhimõttelised erimeelsused. «Ma ei arva, et Gruusias võiks lähiajal esile kerkida poliitik, kes kutsuks rahvast üles Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat unustama. «Samuti mõistame me seda, et ka Venemaal ei ütle ükski poliitik, et meie oleme süüdi,» tõdes Lavrov.

Välisminister ütles, et Moskva on Thbilisiga alati häid suhteid tahtnud. «Meie suhteid pingestas järjekindlalt Gruusia president Mihheil Saakašvili. Ta on avaldanud laastavat mõju paljudele noortele grusiinidele...,ta ajas pidevalt vene keele, vene kultuuri ... väljatõrjumise poliitikat,» lisas ta civil.ge vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles