USAs on abordivastased taas enamuses

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abordivastane meeleavaldaja Kansase osariigis.
Abordivastane meeleavaldaja Kansase osariigis. Foto: AFP / Scanpix

51 protsenti ameeriklastest on pigem abordi vastu kui poolt, vahendab ajakiri

Time

värsket Gallup Polli küsitlust. See on esimene kord viimase 15 aasta jooksul, kui sellele Gallupi küsimusele vastanud inimeste seas on enamuses abordivastased.

Time'i teatel on viimase aasta jooksul toimunud märkimisväärsed muutused. Mullu samal ajal ütles 50 protsenti vastanuist, et pooldavad naise valikut, ning 44 protsenti, et pooldavad pigem sündimata lapse kaitsmist. Seekordses küsitluses pidas naise valikuõigust sündimata lapse eluõigusest tähtsamaks 42 protsenti vastanuist.

Samuti näitas uus uuring seda, et ameeriklased on abordi seaduslikkuse küsimuses äärmiselt erinevatel seisukohtadel. 23 protsenti küsitletuist oli veendunud, et raseduse katkestamine peaks olema täielikult keelatud. 22 protsenti arvas, et aborti peaks lubama igal juhul ja 53 protsendi hinnangul võiks seda teha vaid teatud kindlatel tingimustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles