Jaapani lääneosa raputas tugev maavärin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärina tagajärjel purunenud kivimüür Hyogo prefektuuris asuvas Sumotos.
Maavärina tagajärjel purunenud kivimüür Hyogo prefektuuris asuvas Sumotos. Foto: SCANPIX

Jaapani lääneosa raputas täna varahommikul tugev maavärin magnituudiga 6,3 Richteri skaala järgi, teatas USA geoloogiateenistus (USGS).

Kohaliku aja järgi kell 05.33 aset leidnud tõuke kese paiknes Kobe linnast edelas asuva Awaji saare lähedal ja kümne kilomeetri sügavusel.

Turvakontrolliks peatati piirkonna rongiliiklus, Kansai lennujaam suleti ajutiselt.

Jaapani rahvusringhäälingu informatsiooni kohaselt pole esialgu teateid suurematest purustustest, samuti ei antud tsunamihoiatust. Viga on siiski saanud vähemalt 15 inimest.

Maavärina epitsenter asus lähedal kohale, kus 1995. aastal leidis aset 7,2-ne maavärin, milles hukkus rohkem kui 6000 inimest.

Jaapan on maavärinatega harjunud ja rajanud kogu infrastruktuuri neid silmas pidades ning tõuge, mis põhjustaks vaesemas riigis laialdase katastroofi, möödub seal tavaliselt suuremate kahjudeta.

Samas tabas Jaapanit 2011. aasta märtsis ülivõimas maavärin magnituudiga 9, millele järgnenud tsunamis hukkus pea 19 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles