Kohus Mubaraki üle kestis vaid mõne minuti

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hosni Mubarak täna kohtus.
Hosni Mubarak täna kohtus. Foto: SCANPIX

Täna alanud kohus Egiptuse endise presidendi Hosni Mubaraki üle kestis vaid mõne minuti, kuna kohtunik otsustas ennast taandada.

BBC teatel tegi kohtunik Mostafa Hassan Abdallah oma otsuse teatavaks kohe pealinna lähedal politseiakadeemias peetava protsessi alguses, märkides, et saadab kohtuasja tagasi Kairo apellatsioonikohtusse, mis peaks määrama protsessile uue aja ja kohtuniku.

Ligi 30 aastat segamatult riiki valitsenud ja 2011. aastal võimult tõugatud Mubarak mõisteti mullu juunis eluks ajaks vangi, kuigi prokurör nõudis endisele isevalitsejale käsu andmise eest umbes 850 meeleavaldaja tapmiseks surmanuhtlust.

84-aastane Mubarak, keda hoitakse praegu kehva tervise tõttu Kairos asuvas sõjaväehaiglas, kaebas kohtuotsuse aga edasi ning tänavu jaanuaris rahuldas apellatsioonikohus tema kaebuse eluaegne vanglakaristus uuesti arutlusele võtta, misjärel tuligi korraldada uus protsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles