Vangistatud Pussy Rioti liige palus tingimisi vabastamist

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Aljohhina
Maria Aljohhina Foto: SCANPIX

Berezniki kohtu teatel palus üks kahest punkbändi Pussy Riot vangistatud liikmest Maria Aljohhina end vanglakaristuse kandmisest tingimisi vabastada.

«Me saime eile (üleeile – toim) õhtul advokaat Oksana Darovalt tingimisi vabastamise palve,» märkis kohtu esindaja uudisteagentuurile Interfax.

Kohus pole teatanud, millal Permi oblastis asuvas koloonias nr 28 kaheaastast vanglakaristust kandva 24-aastase Aljohhina palvet arutama hakatakse.

Alles nädala alguses teatas Darova, et mulluse Vladimir Putini vastase aktsiooni eest Moskva Lunastaja Kristuse kirikus karistust kandev Aljohhina ei kavatse armu paluda ning on valmis ära kandma kogu talle määratud vanglakaristuse. Moscow Timesi teatel pole esialgu teada, miks Aljohhina oma meelt muutis.

Tingimisi vabastamist on palunud ka teine vangistatud Pussy Rioti liige Nadežda Tolokonnikova, kes kannab samuti kaheaastast vabadusekaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles