Venezuelas toimuvad presidendivalimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplakatid Venezuela pealinnas Caracases.
Valimisplakatid Venezuela pealinnas Caracases. Foto: SCANPIX

Venezuelas toimuvad täna presidendivalimised, et leida järeltulija 5. märtsil surnud Hugo Chávezele, kes juhtis riiki karmi käega 14 aastat.

Valimiskampaania lõppes ametlikult neljapäeval, kuid presidendi kohusetäitja Nicolás Maduro on regulaarselt esinenud riigitelevisioonis, kutsudes inimesi valimistest aktiivselt osa võtma ning lubades Cháveze sotsialistlikku revolutsiooni edasi viia.

Opositsiooni kandidaat Henrique Capriles on süüdistanud võime riigimeedia ja maksumaksjate raha kasutamises Maduro kampaania huvides.

Maduro on aga kogu oma kampaania vältel süüdistanud poliitilisi rivaale, et need kavandavad tema tapmist ning ei kavatse valimistulemusi tunnistada.

Gallupifirma Hinterlaces korraldas märtsi keskel arvamusuuringu, mille tulemustest selgus, et Madurot toetab 53 protsenti valijatest ja Caprilest 35 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles