USA sõjalaev tabas narkoallveelaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia ametnik mullu suvel tabatud kokaiiniallveelaevaga.
Colombia ametnik mullu suvel tabatud kokaiiniallveelaevaga. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide sõjalaev tabas miniallveelaeva, mis oli arvatavasti seotud Colombia Vaikse ookeani rannikualasid pidi toimiva uimastismugeldamisega, teatasid selle Lõuna-Ameerika riigi ametnikud.

Tiibrakettidega varustatud fregatt USS Simpson peatas aluse ja võttis kinni neli pardal olnud meest, ütles Colombia merevägi avalduses.

Bogota ja Washington on allkirjastanud leppe, mille alusel on seadusevastane kasutada uimastite transpordiks veesõidukeid.

Neli pardal olnud colombialast avasid uimastiallveelaeva ventiilid ja lasid põhja aluse, mis on võimeline kandma kuni 12 tonni kokaiini, seisis avalduses.

Colombia mereväel on õnnestunud tabada kas oma jõudude või mõne teise riigi abil 39 taolist allveelaeva, neist sel aastal kuus tükki. Selle tulemusel on nurjatud enam kui 30 tonni kokaiini vedu.

Julgeolekuametnikud teatasid, et isevalmistatud sukelpaatide kasutamine on viimasel ajal suurenenud. Sellised alused võivad olla merel kuni 14 päeva ja liikuda 3200 kilomeetri kaugusele. Sageli on alused valmistatud klaaskiust ning veepinnal on näha vaid niinimetatud kokpit ja mootori heitgaasitorud. Radari või sonariga on taolisi veepinna all liuglevaid aluseid äärmiselt raske märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles