Šveitsi president ei näe vajadust pangasaladuse muutmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi lipp Credit Suisse´i pangakontori ees.
Šveitsi lipp Credit Suisse´i pangakontori ees. Foto: SCANPIX

Šveitsi president Ueli Maurer ütles täna, et ei näe pärast Luksemburgi otsust pangasaladuse reeglit muuta «vajadust meie strateegiat ümber teha».

«Šveitsi jaoks on praegu ohtlik aeg, kuid erinevalt Luksemburgist ei kuulu Šveitsi Euroopa Liitu ning täidab kõiki Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) kriteeriume,» ütles Maurer tänases ajaleheusutluses.

Luksemburg andis kolmapäeval kasvavale rahvusvahelisele survele järele ja nõustus alates 2015. aastast pangainfot vahetama.

Maureri sõnul on pangasaladus võrreldav «arstide konfidentsiaalsusnõudega». «Riik peab erasfääri täielikult austama ega tohiks teada, mis on teie pangaarvel,» ütles president.

Ka Šveitsi naaberriik Austria ei kavatse oma pangasaladuse seadust muuta. Sealne rahandusminister Maria Fekter ütles reedel oma euroala kolleegidele, et Austria säilitab põhiseadusega tagatud kontoomanike privaatsuse kaitse ning soovitas rohkem pöörata tähelepanu Suurbritanniale kuuluvatele maksuparadiisidele Kariibi mere piirkonnas ja mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles