Madeleine McCanni vanemad annavad politseiniku kohtusse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakat, mis kujutab Madeleine McCanni tema kadumisajal ja arvutitöötluse abil saadud visioon sellest, milline võiks see laps nüüd välja näha.
Plakat, mis kujutab Madeleine McCanni tema kadumisajal ja arvutitöötluse abil saadud visioon sellest, milline võiks see laps nüüd välja näha. Foto: Reuters / Scanpix

Kaks aastat tagasi kadunud väikse briti tüdruku Madeleine McCanni vanemad teatasid, et annavad Portugali politseiuurija Goncalo Amarali laimu eest kohtusse, vahendab BBC.

«Meie – koos oma kolme lapse Madeleine, Seani ja Ameliega – võtame ette kohtutee Goncalo Amarali vastu tema täiesti alusetute ja labaselt laimavate väidete pärast,» teatasid siiani tulutult oma tütart otsivad McCannid. «Neid [avaldusi] tehti kõigis meediakanalites, nii Portugalis kui väljaspool – et Madeleine pole mitte ainult surnud, vaid meie, tema vanemad, oleme kuidagimoodi seotud tema surnukeha varjamisega.»

McCannide teatel langetasid nad otsuse selleks, et takistada Amarali levitamast tema raamatut «Vale tõde» ja dokumentaalfilmi. «Pole mingeid tõendeid selle kohta, et Madeleine oleks surnud,» rääkis paari advokaat Edward Smethurst. «Seetõttu pole see raamat mitte ainult kahjustav ja laimav, vaid teeb halba ka Madeleine'i otsingutele.»

«Me ei saa enam istuda ja vaadata, kuidas härra Amaral püüab tervet maailma veenda selles, et Madeleine on surnud,» ütles McCannide avaldus.

Amaral juhtis Madeleine McCanni kadumise uurimist ülemöödunud aasta oktoobrini, kuid siis eemaldati sellelt kohalt. Praegu ta enam politseis ei tööta.

2007. aasta septembris kuulutas Portugali politsei Kate ja Gerry McCanni seoses lapse kadumisega ametlikeks kahtlusalusteks. Sellest staatusest pääsesid nad mullu juulis, kui sealsed korrakaitsejõud lõpetasid tüdruku otsimise.

Toona kolme-aastane Madeleine McCann kadus Portugalis Algarve kuurortis 2007. aasta 3. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles