Arstid: lärm töökohas võib teha sind haigeks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal täna avaldatud uuringust selgub, et miljonid kontorites töötavad sakslased kannatavad lärmi põhjustatavate terviseprobleemide all.

Keskendumiskatsed paigas, kus tausta moodustavad telefonihelinad, jutlevad kolleegid, muusika ja arvutiklahvide klõbin, võivad olla keerulised, kuid need võivad sind koguni haigeks teha, vahendas thelocal.de.

Kuni viis miljonit inimest töötab Saksamaal büroodes, mis on nii lärmakad, et võivad inimese töötervishoiuarstide seltsi uuringu järgi haigeks teha.

Eriti on sellest mõjutatud seitse miljonit inimest, kes töötavad suurtes avatud büroodes, kus müra võib küündida valulikule tasemele ja põhjustada töötervishoiuarstide seltsi uuringu järgi tervisetüsistusi, peavalusid ja migreene või läbipõlemist.

Büroodes on peamiseks müraallikaks kolleegide hoolimatus, kirjutab Bild täna. Väljaanne soovitab inimestel panna meeldetuletused nutitelefonides ja arvutites vaikse peale ning viia pikki arutelusid läbi nõupidamisteruumides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles