Kagu-Iraani raputas ülitugev maavärin

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani äripealinnas Karachis tulid inimesed maa-aluste tõugete tõttu büroohoonetest tänavatele.
Pakistani äripealinnas Karachis tulid inimesed maa-aluste tõugete tõttu büroohoonetest tänavatele. Foto: SCANPIX

USA geoloogiateenistuse (USGS) teatel raputas Kagu-Iraani täna maavärin magnituudiga 7,8. Esimesed ametlikud teated räägivad viiest hukkunust.

Maa-aluste tõugete epitsenter asus 86 kilomeetri kaugusel Pakistani piiri lähistel asuvast Khashi linnast (Sistan Baluchistani provints), vahendas BBC.

Iraani riikliku Press TV andmetel sai hõredalt asustatud piirkonnas surma vähemalt 40 inimest, kuid mingeid detaile telejaam ei lisanud.

Pakistanis Washuki rajoonis Mashkailis asuva haigla esindaja Ashraf Baloch rääkis telefonis AFP-le, et nende juurde toodi viis surnukeha. Linn jääb Iraani piirist ligi kolme kilomeetri kaugusele.

«Ohvrite lähedaste sõnul on sai veel 25 inimest vigastada. Ka meie juurde on toodud mõningaid vigastatuid,» lisas ta.

Balochi sõnul said inimesed viga, kui nende majad kokku varisesid.

Iraani Punane Poolkuu teatas, et nad seisavad silmitsi keerulise eriolukorraga piirkonnas, kus külad on hajutatud laiali mägedes ja orgudes.

Enim kannatada saanud piirkonnas elab umbes kaks miljonit inimest ja seda kolmes peamises linnas: provintsi keskuses Zahaedanis, Saravanis ja Khashis.

Maa-aluseid tõukeid oli tunda nii New Delhis, kui ka näiteks Dubais ja Bahreinis.

Iraani valitsusametnik rääkis Reutesile, et kardetavasti hukkus sadu inimesi. «See oli Iraani viimase 40 aasta tugevaim maavärin ja me oletame, et hukkus sadu inimesi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles