Navalnõi kohtuprotsessi tõttu tugevdati Kirovis turvameetmeid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi pildistas oma mobiiltelefoniga täna Kirovis Lenini rajoonikohtus.
Aleksei Navalnõi pildistas oma mobiiltelefoniga täna Kirovis Lenini rajoonikohtus. Foto: SCANPIX

Kirovis Leningradi rajoonikohtus algas õigusmõistmine opositsionääri Aleksei Navalnõi üle, linnas tugevdati seetõttu julgeolekumeetmeid.

Kohtuasi puudutab varade oletatavat kõrvaldamist firmast Kirovles. Uurijate versiooni järgi organiseeris Navalnõi märtsis-septembris 2009, kui töötas Kirovi oblasti kuberneri nõunikuna, koos kahe teise ametnikuga 10 000 kuupmeetri metsamaterjali varguse.

Navalõid ja Vjatski metsakombinaadi direktorit Pjotr Ofitserovit võib süüdimõistmisel oodata ees kuni 10-aastane vangistus.

Juba varahommikul kogunes kohtumaja juurde sadakond ajakirjanikku ja erinevate poliitiliste liikumiste aktivisti.

Mõned neist olid võtnud sissepääsu juures positsiooni sisse juba eile õhtul, et pääseda kindlasti kohtusaali, mis pole nii suure hulga huviliste jaoks mõeldud, jutustas Forbesi korrespondent.

Autod ja bussid liiguvad mööda Spasski tänavat, kus kohtumaja asub, ilma probleemideta. Seaduse ja korra järele valvavad hoone lähistel politseinike ja kohtutäiturite rühmad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles