Bangladeshis vahistati mässu pärast veel sajad piirivalvurid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi armee sõdurite saapad enne mässus hukkunud ohvitseride riiklikku matusetseremooniat.
Bangladeshi armee sõdurite saapad enne mässus hukkunud ohvitseride riiklikku matusetseremooniat. Foto: Reuters / Scanpix

Bangladeshi politsei teatel on piiripunktides üle kogu riigi arreteeritud umbes 600 sõdurit osalemise pärast kolme kuu eest puhkenud verises mässus, mille käigus tapeti jõhkralt kümned ohvitserid.


Kokku on praeguseks vahistatud juba ligi 2000 piirivalvurit, vahendas AFP.

Dhaka kasarmutes alanud ja üle riigi levinud mäss, mis vältas veebruaris 33 tundi, tekitas hirmu, et see kukutab vastvalitud peaministri Sheikh Hasina valitsuse ja viib Bangladeshi kaosesse, kuid nii siiski sündmustel areneda ei lastud.

Mässu järel alustatud juurdluse tulemusi pole veel avalikustatud. Kokku hukkus veristes sündmustes 74 inimest, neist 57 olid kõrgemad armeeohvitserid. Inimõiguslaste sõnul on aga hiljem kinnipidamisasutustes surnud ka paarkümmend arvatavat mässus osalenut, mõned neist väidetavalt piinamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles