Euroliit annab viiele Aafrika riigile 54 miljonit eurot humanitaarabi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Euroopa Komisjon on otsustanud eraldada volinik Louis Micheli vastutusalasse kuuluva humanitaarabi direktoraadi kaudu 54 miljonit eurot, et anda humanitaarabi riskirühmadesse kuuluvatele Somaalia, Etioopia, Eritrea, Kenya ja Uganda inimestele.

«Somaali poolsaarel tuleb toime tulla väga erinevate humanitaarkriisidega,» sõnas Euroopa Komisjoni humanitaarabi volinik Louis Michel, vahendas komisjoni pressiesindaja.

«See piirkond kannatab äärmuslike ilmastikutingimuste käes, seal valitsevad pidevad konfliktid ja suur vaesus – miljonid inimesed on katastroofi äärel. Euroopa abi on nende elude päästmiseks ja viletsusele lõpu tegemiseks hädavajalik,» ütles Michel.

Rahvastiku ulatuslik juurdekasv võtab Somaali poolsaare niigi vähestest loodusvaradest viimast ning kliimamuutused on toonud kaasa sademete järjepideva vähenemise kõnealuses piirkonnas.

Katastroofiohu vähendamise strateegia kohaselt peaks antav abi suurendama põuastes piirkondades elavate karjakasvatajate kogukondade elujõulisust tänu sellele, et kogukondi varustatakse veega, neile pakutakse toimetulekutoetusi ning tervishoiu- ja veterinaariateenuseid.

Abiprogrammiga on Somaaliale nähtud ette 13 miljonit eurot, Eritreale 3 miljonit ja Etioopiale 6 miljonit. Lisaks kulutatakse 22 miljonit eurot toiduabile Etioopias, Somaalias, Kenyas ja Ugandas ja 10 miljonit eurot põuaga võitlemisele samades riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles