FBI avaldas kahe Bostoni plahvatustes kahtlustatava fotod

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI fotol on mõlemad seljakottidega kahtlustatatav.
FBI fotol on mõlemad seljakottidega kahtlustatatav. Foto: SCANPIX

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) avaldas eile õhtul fotod ja video kahest mehest, keda kahtlustatakse seotuses esmaspäeval Bostoni maratonil kolme inimese elu nõudnud pommirünnakuga.

FBI palus avalikkuse abi kahtlusaluste tuvastamisel ja leidmisel.

«Ükski infokild [...] pole meie jaoks tähtsusetu,» ütles talituse Bostoni büroo juht Richard DesLauriers.

DesLauriersi sõnul võivad kahtlusalused olla «relvastatud ja äärmiselt ohtlikud».

Juurdlusbürool pole meeste kohta mingit infot. Turvakaamerate ülesvõtetel on näha neid, seljakott seljas, jooksuvõistluse finišiks olnud tänaval kõndimas.

Esmaspäeval plahvatas maineka Bostoni maratoni finišipaigas mõnesekundilise vahega kaks pommi. Hukkus kolm ja sai vigastada 180 inimest, kellest 12 kaotasid vähemalt ühe jala. Endiselt on kriitilises seisundis ligi kümme inimest.

Lõhkeseadeldised olid peidetud kiirkeetjaisse, ränki vigastusi tekitasid laiali paiskunud metallitükid, naelad ja teraskuulid.

Keegi ei ole rünnakute eest vastutust võtnud.

«Teo eest vastutajate tuvastamine ja leidmine on nüüd meie kõrgeim prioriteet,» lausus DesLauriers.

President Barack Obama ja esimene leedi Michelle Obama osalesid eile teenistusel Bostoni Püha Risti katedraalis, kuhu kogunesid pommiplahvatustes kergemalt kannatada saanud, päästjad ja kogukonnajuhid.

USA president lubas kurjategijad leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles