Katainen tunnistas pingete olemasolu võimuliidus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyrki Katainen.
Jyrki Katainen. Foto: AFP/SCANPIX

Soome peaministri Jyrki Kataineni sõnul on otsustusprotsess võimuliidus keeruline, kuid ta on rahul koalitsioonipartnerite tegevusega keerulistele probleemidele lahenduste otsimisel, edastas Yle pühapäeval.

Katainen ütles intervjuus Yle-le, et talle valmistab muret see, kuidas valitsuse töö väljapoole paistab. «Tähtsate otsuste vastuvõtmine on keeruline, valitsuse töö näib liialt keerukana. Me oleme püüdnud oma tööd parandada, kuid olulisi teemasid on vahetevahel raske lahendada,» märkis valitsusjuht.

Siiski on peaminister rahul valitsuse mitme hiljutise otsusega. Katainen tõstis eile võimuliidu otsust langetada ettevõtte tulumaksu. Ometi on ta mures valitsuse maine pärast. «See teeb mulle muret. Vaatamata sellele, et valitsus teeb asjad ära, kõigutavad segased ja keerulised otsustusprotsessid rahva usku sellesse,» lisas ta.

Katainen on enda sõnul motiveeritud valitsust edasi juhtima. «Minu jaoks on fantastiline, et nii lai võimukoalitsioon suudab üldse otsuseid langetada,» avaldas peaminister.

Soome valitsusse kuuluvad Koonderakond, sotsiaaldemokraadid, Vasakliit, rohelised, kristlikud demokraadid ja Rootsi Rahvapartei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles