Bostoni terrori kahtlusalused plaanisid mitut rünnakut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni terrori kahtlusalused plaanisid mitut rünnakut. Pildil 19-aastane Džohhar Tsarnajev
Bostoni terrori kahtlusalused plaanisid mitut rünnakut. Pildil 19-aastane Džohhar Tsarnajev Foto: SCANPIX

USAs Bostonis 15. aprillil maratonil pommiplahvatuste korraldamises kahtlustatavad vennad plaanisid võimude andmetel mitut pommirünnakut.

Sellest teatas Bostoni politseijuht Ed Davis, kirjutab foxnews.com.

«Leidsime nii lõhkeaine materjali kui ka selle koguse põhjalt, et kahtlusalustel oli plaanis veel rünnata,» teatas politseijuht.

Politseil ei ole teada, milline oleks järgmine sihtmärk olnud.

ABC ja NBC telekanalite andmetel tuli haiglaravil olev 19-aastane kahtlusalune Džohhar Tsarnajev teadvusele ning suudab suhelda. Ta on uurijate küsimustele vastanud kirjutades.

Tsarnajevilt olevat küsitud nii võimalike kuriteokaaslaste kui ka plahvatanud pommide kohta.

Džohhar Tsarnajev sai raskelt vigastada kui ta põgenes politsei eest. Pärast tabamist ei olnud teda võimalik üle kuulata.

Prokurörid valmistuvad Tsarnajevile süüdistusi esitama. Asjatundjate sõnul tuleb kohtuprotsess raske ja võib kesta pikka aega.

Džohhar Tsarnajevi kuriteokaaslasena kahtlustatakse ta venda Tamerlan Tsarnajevit, kes hukkus politsei eest põgenemisel. Ta oli 26-aastane.

Bostoni maratoni finišialal plahvatas kaks pommi. Selle tagajärjel kaotas elu kolm inimest ja sai vigastada ligi 180 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles