Bostoni terrori kahtlusalune jätkas pärast plahvatusi õpinguid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnajev
Džohhar Tsarnajev Foto: SCANPIX

Bostoni maratoni pommiplahvatuste korraldamises kahtlustatav 19-aastane Džohhar Tsarnajev käis pärast plahvatusi tavapäraselt koolis ja jätkas õpinguid.

Tsarnajevit nähti University of Massachusetts-Darthmouth kampuses iga päev enne möödunud nädala neljapäeva õhtut,  kui käivitati operatsioon tema tabamiseks, edastab msnbc.com.

Kaasüliõpilaste sõnul oli ta loengutel ja ka peol.

Väljaandele Boston Globe intervjuu andnud koolikaaslane kinnitas, et kohtus Tsarnajeviga möödunud nädala kolmapäeva õhtul aset leidnud peol.

«Ta oli lõbus ja pidutses nagu kõik teised,» lausus kaaslane.

Tsarnajevi kaaslased olid isegi nalja heitnud selle üle, et FBI poolt avaldatud piltidel on Džohhar ja ta vend Tamerlan Tsarnajev. Koolikaaslased ei teadnud siis veel, et tegemist oligi nimetatud vendadega.

Möödunud reedel kui meeste isikud olid kindlaks tehtud ning vanem vend hukkunud, teatas ülikool, et üks kahtlusalustest on nende üliõpilane.

Terroriohu tõttu suleti siis ülikooli ala.

15. aprillil plahvatas Bostoni maratonil kaks pommi, mille tõttu hukkus kolm inimest ja ligi 180 sai vigastad. Osade vigastused olid nii rasked, et neilt tuli jäsemeid amputeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles