Džohhar Tsarnajevile esitati süüdistus massihävitusrelvade kasutamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnajev
Džohhar Tsarnajev Foto: SCANPIX

USA võimud esitasid Bostoni pommirünnakus kahtlustatavale Džohhar Tsarnajevile esmaspäeval haiglas süüdistuse massihävitusrelvade kasutamises, süüdimõistmise korral võib teda ees oodata surmanuhtlus, teatas justiitsministeerium.

Lisaks esitati Tsarnajevile süüdistus kuritahtlikus vara hävitamises surmavate lõhkekehade abil, seisis justiitsministeeriumi avalduses. «Oleme taas kord näidanud, et need, kes ründavad süütuid ameeriklasi ning teevad katset meie linnu terroriseerida, ei pääse õigusemõistmise eest,» lausus USA justiitsminister Eric Holder.

Valge Maja teatel ei käsitleta kahest kahtlusalusest ainsana ellu jäänud 19-aastast meest «vaenlase võitlejana», vaid tuuakse USAs tsiviilkohtu ette.

Valge Maja esindaja Jay Carney ütles, et seadused keelavad USA kodaniku üle sõjaväekohtus õigust mõista. «Tsiviilkohtu süsteem on korduvalt tõestanud, et suudab edukalt tegeleda ohuga, millega me jätkuvalt silmitsi seisame.»

Vabariiklased on öelnud, et Tsarnajev peaks läbima sarnase õigusliku protseduuri kinnipeetavatega Kuubal asuvas Guantánamo vangilaagris.

Tsarnajevit peetakse koos oma 26-aastase vanema venna Tamerlan Tsarnajeviga eelmisel nädalal Bostoni maratonil toimunud plahvatuste korraldajaks.

Tamerlan Tsarnajev sai politsei haarangus surma, noorem vend Džohhar haavata ja on haiglas vahi all.

Pole teada, kas Džohhar Tsarnajev haavas ennast ise või sai haavata tulevahetuses politseiga.

Eelmisel esmaspäeval maineka Bostoni maratoni finišipaigas toimunud kahes järjestikuses plahvatuses hukkus kolm ja sai vigastada rohkem kui 180 inimest. Umbes kümme aastat Ühendriikides elanud tšetšeenidest vendade võimalikud motiivid on seni selgusetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles