Kanadas vahistati seoses Al-Qaedaga seotud vandenõuga kaks inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lipp.
Kanada lipp. Foto: SCANPIX

Kanada võimud on kinni pidanud kaks inimest seotuna terrorivõrgustiku Al-Qaeda vandenõuga rünnata Kanadas reisirongi, teatas politsei esmaspäeval.

Chiheb Esseghaier (30) ja Raed Jaser (35) kavandasid väidetavalt Toronto piirkonnas ettevõtte Via Raili reisirongi ründamist, ütles ametnik ajakirjanikele. Kahtlusalused peaksid teisipäeval kautsjoniistungile ilmuma.

Meestele on esitatud süüdistus terrorirünnaku kavandamises ning osalemises terrorivõrgustiku vandenõu sepitsemises eesmärgiga tappa inimesi.

Kanada kuninglik ratsapolitsei ütles pressikonverentsil, et kahtlusalustele pakkusid toetust Al-Qaeda Iraanis tegutsevad rakukesed. «Hetkel ei ole tõendeid selle kohta, et rünnakuid kavandati mõne riigi mahitusel.»

Ametnike sõnul said Esseghaier ja Jaser Al-Qaedalt juhiseid.

Kanada rahvusringhääling edastas varem, et föderaalpolitsei ja luureagentide ning nende USA kolleegide aastapikkuse uurimise tulemusena jõuti Torontos ja Montrealis terrorirünnakuid kavandanud kahtlusaluste kinnipidamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles