Paet: NATO ja Venemaa koostöö tiheneb Afganistani suunal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna Brüsselis peetud NATO ja Venemaa välisministrite kohtumisel osalenud Eesti välisminister Urmas Paet leiab, et alliansi koostöö Venemaaga tiheneb eelkõige Afganistani suunal.

Paeti sõnul on tiheneva koostöö aladeks Afganistani julgeolekuolukorra parandamine, terrorismi- ja narkovastane võitlus ning piraatlusevastane tegevus. Samas on valdkondi –  näiteks raketikaitsetemaatika – kus silmnähtavaid arenguid ei ole, ütles ta.

Paeti hinnangul saab NATO ja Venemaa vahel tugevdada koostööd eelkõige praktilistes küsimustes. «NATO valmistub lõpetama oma sõjalist operatsiooni Afganistanis (ISAF) ja seoses sellega on mitmeid teemasid, kus koostööd oleks vajalik tihendada, olgu selleks siis transiidiküsimused, narkootikumide leviku piiramine, regiooni stabiilsuse tagamine pärast 2014. aastat,» loetles Paet.

Välisminister lisas, et koostöö raketikaitse alal on mõlemale poolele kasulik ja kutsus Venemaad üles võtma vastu NATO ettepanekud.

Paeti kinnitusel tõusetus kohtumisel ka sõjaliste õppustega seonduv, mille raames rõhutati vastastikkuse läbipaistvuse põhimõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles