Bangladeshi majavaringus hukkus vähemalt 70 inimest

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähemalt 70 inimest hukkus ja veel paljud on ilmselt maetud rusude alla Bangladeshi pealinnas Dhakas, kus varises kokku kaheksakorruseline maja.
 

Vabatahtlikud ning armee püüavad päästa rusude vahele jäänud inimesi, kirjutab BBC.

Seni on vigastatute hulgaks teatatud vähemalt 200 inimest.

Majade varisemine on Bangladeshis tavaline, kuna paljud mitmekorruselised hooned on ehitatud igasuguseid nõudeid eirates.

Kaheksakorruselises hoones tegutsesid rõivatehas, pank ja mitu poodi. See varises kokku hommikuse tipptunni ajal.

Paljud inimesed on kogunenud sündmuspaika oma sõpru ja sugulasi otsima.

Kohalik politseipealik Mohammad Asaduzzaman ütles, et hiljuti oli majast leitud pragu ning tehase omanikke oli teavitatud hoone ohtlikkusest ja soovitatud neil inimesi hoonesse mitte lubada.

Politsei ütles kohalikule meediale, et maja tagumine külg hakkas täna hommikul äkitselt varjuma ning lühikese ajaga kukkus kokku kogu hoone, välja arvatud peamine tugisammas ja mõned osad esimesest seinast. Vallandus paanika.

Ainult hoone esimene korrus jäi varingu järel terveks.

Betooni lõikamiseks vajalike vahendite ning kraanadega varustatud päästetöötajad ja sõjaväelased kaevusid läbi rusude, et tõmmata välja lõksu jäänud inimesed. Paljud kohalviibinud läksid päästetöötajatele paljakäsi appi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles