Putin inimõigustest: ma ei näe siin stalinismi elemente

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krasnojarski vangla tuberkuloosihaigla patsiendid ja personal vaatavad Putini esinemise otseülekannet.
Krasnojarski vangla tuberkuloosihaigla patsiendid ja personal vaatavad Putini esinemise otseülekannet. Foto: Reuters / Scanpix

Putin kinnitas, et praguses valitsuse tegevuses ei näe ta mingisuguseid stalinismi elemente ning sellekohased süüdistused on alusetud - tegeldakse kurjategijate karistamise mitte süütute represseerimisega.

«Ma ei leia, et siin oleks mingisuguseid Stalinismi elemente. Stalinism on seotud isikukultuse ja massiliste seaduserikkumistega, repressioonide ja vangilaagritega. Midagi sellist Venemaal ei ole ja ma loodan, et kunagi ei tule,» ütles Putin. Samas rõhutas ta, et riigis peab siiski valitsema kord ja distsipliin, vahendas RT.

Valitsusväliste organisatsioonidega toimuvat kommenteerides sõnas Putin: «Me oleme kõik tänulikud nende töö eest, sest on väga oluline saada tagasisidet tavakodanikelt kõikides piirkondades. Ent kui sellised liikumised näevad enda ainsa eesmärgina enesereklaami, on see halb.»

«Kui nad soovivad oma tegevusega osaleda sisepoliitikas, ent saavad raha välismaalt, leian ma, et nad peavad sellest avalikult rääkima,» lisas Putin.

«Keegi ei keelusta nende tööd. Seadus ei keela seda. Nad peavad ütlema kust nende raha tuleb, kui palju ja kuidas seda kulutatakse.»

«Pussy Rioti tüdrukud ja need, kes rüvetavad sõdurite haudu peavad kõik seaduse ees vastutust kandma.»

«Sama kehtib meeleavalduste kohta – ma arvan, et neid võib ja peab organiseerima, aga neid tuleb teha seadusi järgides. Kaasagne massimeedia võib rääkida igast sündmusest, aga miks peaks keegi rebima õlakuid politseivormidelt ja põhjustama rahutusi?» jätkas ta.

«Mitte keegi ei pista kedagi spetsiaalselt trellide taha mingitel poliitilistel kaalutlustel. Mitte poliitiliste vaadete ega isegi tegevuse eest ei mõisteta inimesi kohtuistungitel süüdi, vaid seaduserikkumiste eest,» ütles Putin.

Samuti väljendas Putin veendumust, et opositsionäär Aleksei Navalnõi üle peetav kohtuprotsess tule õiglane.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles