Jeemeni ajakirjanik: Soome pantvangide seisund on hea

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni mees vehib rahvuslipuga.
Jeemeni mees vehib rahvuslipuga. Foto: SCANPIX

Jeemeni ajalehe Yemen Post ajakirjanik nägi lõppeval nädalal soomlastest pantvange ja kinnitas, et nende füüsiline seisund on väga hea.

Ajalehe peatoimetaja Hakin Almasmari edastas kolleegi sõnad eile Soome rahvusringhäälingule (YLE).

Soome välisministeerium ei kommenteerinud Jeemeni ajakirjanike väiteid, vahendas yle.fi.

Ajakirjaniku sõnul hoitakse soomlastest abielupaari koos ühes kohas. «Meie toimetaja nägi neid, nad näisid tervetena. Reporter ei näinud märke, et nende kallal oleks olnud tarvitatud vägivalda,» rääkis Almasmari.

Relvastatud mehed röövisid kaks soomlast ja nende austerlasest sõbra ära 21. detsembril 2012, kui need viibisid pealinnas Sanaas asuvas elektroonikapoes. Röövil oli mitu tunnistajat. Mehed olid Jeemenis, et õppida araabia keelt. Soomlanna viibis nende juures külaskäigul.

Nüüd on aga tegemist üle pika aja esimese võimaliku infokiluga Soome kodanike saatuse kohta.

Jeemenist tulev teave kolme välismaalase kohta on siiani olnud äärmiselt ebamäärane ja sellesse tuleb suhtuda suure ettevaatlikkusega.

Yemen Posti vahendatud teavet pole ükski teine allikas kinnitanud. Soomlasi näinud ajakirjanik ei julgenud ise YLE ajakirjanikega suhelda.

«Meie toimetaja ei tahtnud intervjuud anda, kuna ta kardab, et see võib tuua kaasa vasturünnaku Jeemeni valitsuselt või mässulistelt,» selgitas Almasmari.

Yemen Posti peatoimetaja sõnul valmistati nende reporteri külaskäiku pikka aega ette. «Visiiti koordineeriti piirkonnas usaldatavate ajakirjanikega ja ettevalmistused kestsid kolm nädalat,» selgitas Almasmari.

Almasmari jutu järgi on soomlased Al-Qaeda mässuliste juures ja nende vabastamise eest nõutakse miljoneid dollareid lunaraha ja Jeemeni vanglatest olevate mõttekaaslaste vabastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles