Netanyahu keelas ministritel Süüria teemal sõna võtta

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu keelas oma ministritel võtta sõna Süüria teemal, sest siis jääb mulje, et juudiriik nõuab rahvusvaheliselt kogukonnalt sõjalist sekkumist, vahendas armeeraadio täna.

Netanyahu andis juhtnöörid pärast seda, kui asevälisminister Zeev Elkin andis mõista, et rahvusvaheline kogukond võiks Süüria kodusõjale sõjaliselt reageerida, «võtmaks oma kontrolli alla Süüria keemiarelvade arsenali».

Sõjaväeraadio andmeil soovib Netanyahu vältida muljet, nagu õhutaks Iisrael Ühendriike Süürias sõjalist operatsiooni alustama.

Samal ajal nentis raadiojaama poliitikakommentaator, et kui USA ei pea kinni enda paika pandud piiridest, võib see valusasti kätte maksta Süürias ja hiljem ka Iraani puhul.

Suurbritannia ja Prantsusmaa on süüdistanud Süüria režiimi keemiarelvade kasutamises ning sellele on viidanud ka USA.

USA president Barack Obama on Süüria presidenti Bashar al-Assadit mitmel korral keemiarelvade kasutamise eest hoiatanud ja öelnud, et see tähendaks «punase joone» ületamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles