Venemaa seostab relvastuskokkulepped raketikilbiga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov
Sergei Lavrov Foto: AFP / Scanpix

Kui USA soovib Venemaaga kokkulepet külma sõja aegsete tuumarelvade arvu vähendamiseks, peab Washington arvestama ka Moskva vastasseisuga Poolasse ja Tšehhi Vabariiki raketikaitsekilbi rajamise suhtes.

Nii väitis eile Moskvas Venemaa välisminister Sergei Lavrov, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Uued kokkulepped ei saa sündida, ilma et arvestataks seisu raketikaitsekilbi rajamisel ja paljudes teistes küsimustes,» rääkis Lavrov. «Sealhulgas kosmosesse ründesüsteemide paigutamist, plaane luua mitte-tuumalõhkepäid ja olukorda tavarelvastuse alal, mis on valdkond, kus laual on palju uusi ideid.»

USA välisminister Hillary Clinton ütles Washingtonis antud pressikonverentsil, et Washington ei ole lõplikku otsust Poola ja Tšehhi Vabariiki raketikaitsekilbi rajamise suhtes veel langetanud.

«Obama administratsioon on läbi viimas oma strateegilist uurimust raketikaitsekilbi tõhususe ja vajalikkuse kohta,» ütles Clinton, kelle sõnul ei ole see uurimus veel valmis.

Muu hulgas mõeldakse Clintoni sõnul muidugi ka USA Euroopa liitlaste kaitsele võimalike ohtude vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles