Putin ja Obama kohtuvad sügisel Peterburis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja Barack Obama
Vladimir Putin (vasakul) ja Barack Obama Foto: SCANPIX

Vene võimude kinnitusel kohtuvad Venemaa president Vladimir Putin ja USA riigipea Barack Obama tänavu sügisel Peterburis.

Putini ja Obama kokkusaamine peaks aset leidma septembri alguses Peterburis enne kahekümne tähtsama arenenud ja areneva majandusega G-20 riikide nõupidamist. Veel enne kohtuvad kaks riigipead juunis Põhja-Iirimaal toimuval juhtivate tööstusriikide G-8 kokkusaamisel.

Putini esindaja sõnul tuli initsiatiiv kohtumiseks Obamalt, kes helistas Putinile sooviga kokku saada, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kahe riigi juhtidel on plaanis arutada võimalusi, mis tagaks terrorismi tõrjumisel parema koostöö. «Bostoni maratoni pommirünnakute järgselt lubasid mõlemad suurriigid, et teevad pingutusi terrorismiga võitlemisel,» lisas Kremli esindaja.

Samuti peaks jutuks tulema, milliste vahenditega oleks võimalik lõpetada üle 70 000 inimelu nõudnud Süüria kodusõda. Samas on kaks riiki Süüriat puudutavates küsimustes olnud eriarvamusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles