Obama kaitses FBI tööd Tamerlan Tsarnajevi uurimisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kaitses teisipäeval Föderaalset Juurdlusbürood (FBI) süüdistuste eest, et Bostoni maratonil korraldatud pommiplahvatused oleks saadud ära hoida, kui üks kahtlusalune oleks varem kinni peetud.

Venemaa juhtis USA võimude tähelepanu Tamerlan Tsarnajevile 2011. aastal ning tõstatas võimaluse, et mees on pöördumas islamiäärmuslusse. FBI uuris ja küsitles Tsarnajevit, kuid uurimine lõpetati.

Tsarnajevit ja tema nooremat venda Džohhari süüdistatakse 15. aprilli pommirünnakus, kus hukkus kolm ja sai vigastada 264 inimest.

Kuid Obama sõnul tegid agendid kõik, mis suutsid, et tegelda erinevate ohtudega, kaasa arvatud sellistega, mida kujutavad «ise radikaliseerunud isikud».

Tema sõnul täitsid nii FBI kui ka sisejulgeolekuministeerium oma ülesandeid. Ta lisas, et Venemaa oli pommiplahvatuse juurdluses väga abivalmis olnud, kuigi möönis, et suhtluses külma sõja aegse vaenlasega on endiselt umbusku.

Tamerlan Tsarnajev suri tulevahetuses politseinikega, kui ta Bostoni piirkonnas põgeneda üritas. Tema noorem vend sai haavata ja võeti kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles