Video: kaks aastat Osama bin Ladeni tapmisest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osama bin Ladeni tapmine kaks aastat tagasi tähendas Ameerika Ühendriikide ühe ajajärgi lõppemist, kuid julgeolekuolukord Pakistanis pole paranenud, vahendab Reutersi video.

Kaks aastat tagasi kinnitasid USA eriüksuslased bin Ladeni tapmist on Abbottabad, kus bin Laden elas, endiselt rambivalguses.

Suur küsimärk on see, kuidas ikkagi sai maailma eriterrorist varjata end kiviviske kaugusel Pakistani sõjaväeakadeemiast?

Ajal, mis USA mereväe eriüksus SEAL peab seda oma kõige silmapaistvamaks saavutuseks, on kohalikel sellega seotud mitmeid kahtlusi.

Üks kohalik elanik rääkis urdu keeles Reutersile, et on elanud üle 20 aasta majas, mille kõrval elas väidetavalt Osama bin Laden. «Ma pole näinud kedagi, kes sarnaneks Osamaga, see on üks suur vale.»

Üks teine kohalik on veendunud, et Osama nbin Laden polegi kunagi Abbotabadis elanud. «Teda polnud Pakistanis. Kui ta ongi tapetud, siis kus on surnukeha? See oli üks ameeriklaste lavašõu, et Pakistani solvata.»

Awami Moslemiliiga liidri Shaikh Rasheed Ahmadi sõnul on USA nüüd superjõud ja kasutab droone ega mõista, mis pärast toimuma hakkab.

«Ühel päeval peavad nad Afganistanist lahkuma ja mis on selle tulemus ja mida nad meile jätavad Afganistanis. Me satume väga tõsistesse raskustesse pärast ameeriklaste lahkumist, kui nad mõtlevad, et oleme ameeriklaste liitlased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles