Bostoni pommiplahvatustes kahtlustatavad plaanisid rünnata USA rahvuspühal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamerlan (vasakul) ja Džohhar Tsarnajev
Tamerlan (vasakul) ja Džohhar Tsarnajev Foto: SCANPIX

Bostoni maratoni pommiplahvatustest kahtlustatavad tšetšeenidest vennad plaanisid esialgu rünnaku korraldada USA rahvuspühal 4. juulil, et võimalikult palju tähelepanu saada.

FBI, politsei ja võimude sõnul ründasid Džohhar ja Tamerlan Tsarnajev varem, kuna nad said pommid varem valmis, edastab Reuters.

Väljaande New York Times andmetel paljastas Džohhar Tsarnajev selle esialgse plaani FBI ülekuulamistel. Ka olevat vennad kaalunud hakkamist enesetaputerroristideks, kuid hiljem muutsid meelt.

Bostoni maratonil plahvatanud pommid tapsid kolm inimest ning ligi 300 inimest said kannatada.

Vanem vend, 26-aastane Tamerlan Tsarnajev hukkus politseiga peetud tulevahetuses Bostoni eeslinnas Watertownis. Noorem vend, 19-aastane Džohhar Tsarnajev sai vigastada ning USA võimud arreteerisid ta. 

Bostoni politsei teatas sel nädalal, et arreteeritud on veel kolm isikut, keda kahtlustatakse seotuses vendadega. Kaks kinnivõetutest on Kasahstani kodanikud, üks USA kodanik.

USA rahvuspüha ehk iseseisvuspäeva tähistatakse 4. juulil. Sel päeval 1776. aastal võttis II Kontinentaalkongress vastu iseseisvusdeklaratsiooni, millega 13 Põhja-Ameerika kolooniat iseseisvaks kuulutati ja loodi Ameerika Ühendriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles