Tuhanded prantslased avaldasid meelt Hollande'i vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Pariisi tänavatel: Hollande'ist on saanud Prantsusmaa lähiajaloo ebapopulaarseim president.
Meeleavaldus Pariisi tänavatel: Hollande'ist on saanud Prantsusmaa lähiajaloo ebapopulaarseim president. Foto: AFP/SCANPIX

Kümned tuhanded meeleavaldajad tulid täna Pariisi tänavaile, et tähistada nii aasta möödumist sotsialistist presidendi Francois Hollande'i ametissasumisest, süüdistades teda selja pööramises vasakpoolsetele.
 

Möödunud aasta 6. mail peetud valimistel edestas Hollande parempoolset Nicolas Sarkozyd. Aastapäeva eelõhtul kutsus kommunistide toetust omav Vasakrinne oma pooldajad alustama protestimarssi Prantsuse revolutsiooniga seotud ikooniliselt Bastille' väljakult.

Paljud inimesed tulid Pariisi ja teiste linnade tänavaile eraldi ürituste raames protestima ka valitsuse kava vastu seadustada samasooliste abielud ja anda geipaaridele lapsendamisõigus.

Viimaste arvamusküsitluste kohaselt on Hollande Prantsusmaa lähiajaloo kõige ebapopulaarsem president. Paljusid kodanikke on vihale ajanud languse veerel olev majandus ja viimase 16 aasta suurim tööpuudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles