Poolatar ähvardab Indiast koju saatmise korral suitsiidiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

35-aastane poolatar ähvardab, et kui ta Indiast kodumaale saadetakse, sooritab ta enesetapu, kirjutab Poola raadio koduleht.


Joanna Kucharskat ja tema kaheaastast tütart peetakse kinni ühes Mumbai politseijaoskonnas pärast seda, kui selgus, et talle 2008. aastal antud kuuekuist viisat pole pikendatud.

«Me oleme suhelnud Poola konsulaadiga ja saanud nende ametnikelt positiivse vastuse,» ütles politseikomissar Vishwas Nangre-Patil intervjuus Hindustan Timesile. «Me tegeleme tema deportatsiooniga.»

Mumbai politsei sai Kucharska kohta vihje pärast seda, kui poolatar üritas aprilli keskel elama asuda Rahvusvahelise Krišna Teadlikkuse Seltsi majja Mumbai linna Juhu piirkonnas.

«Tal ei olnud viisat ega passi,» rääkis templi juht Brajhari Das intervjuus India ajalehele DNA. «Me ei saa oma templis pidada dokumentideta välismaalasi, isegi kui nad on pühendunud.»

Poolataril paluti lahkuda. Kui ta keeldus, teavitati politseid.

Kucharska lapse isa on poolakas, kuid paar on lahus. DNAga rääkides väitis poolatar, et tal pole kodumaal perekonda. «Poolas hülgasid mu kõik,» rääkis ta.

«Enne Indiasse tulekut õpetasin ma seal viis aastat India kultuuri,» rääkis Kucharska India lehele. «Ma armastan siinset maad ja kultuuri.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles