USA naisteröövija poeg: kõik uksed käisid lukus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Castro
Ariel Castro Foto: SCANPIX

USAs Clevelandis kolme naise röövimises kahtlustatav Ariel Castro tegi kõik, et maja elanikud ei pääseks verandale, keldrisse ja garaaži.

Ariel Castro 31-aastane poeg Ariel Anthony Castro sõnas, et ta isa hoidis enamuse uksi kogu aeg lukus, edastab Daily Mail.

«Maja uksed olid enamasti lukus. Kui seal elasin, siis oli kohti, kuhu ma ei tohtinud kunagi minna. Ka keldriustel olid lukud. Verandale viiv uks oli lukus. Samuti garaažiuks,» meenutas poeg.

Ariel Anthony Castro kolis sellest majast välja 1990. aastate keskel, kui ta ema ja isa lahku läksid. Poja sõnul oli isa ema vastu sageli vägivaldne. Samuti sai ta ise isa käest peksa.

Poja kinnitusel peksis isa ema isegi pärast seda, kui emale oli tehtud operatsioon ja ta kodus toibus.

Ariel Castro ja ta poeg suhtlesid hiljem harva. Ariel Anthony Castro töötab nüüd pangas ja elab Ohio osariigis Columbuses.

Anthony Castro sõnul oli tal mõni aeg tagasi isaga vestlus kadunuks jäänud naise Amanda Berry teemal. Isa oli pojalt küsinud, et kas ta usub, et Berry võidakse elusalt leida. Anthony Castro arvas, et naine on surnud.

Ariel Anthony Castro külastas oma isa paar nädalat enne seda kui röövitud naised leiti. Isa ei kutsunud poega majja sisse. Poja meenutuse kohaselt oli ta selles majas viimati 1990. aastate lõpul ja siis vaid paarkümmend minutit.

Ariel Anthony Castro õed-vennad ei ole isaga enam kontaktis olnud.

«Isa kõige lähedasemad inimesed on ta vennad. Kui keegi teadis, millega isa tegeleb, siis olid need nemad,» sõnas poeg.

Ariel Anthony Castro arvates võis üks vendadest Onil Castro naisi mingi aja vältel ka oma kodus hoida. Poja sõnul on ta isa oma vendadega võrreldes kõige jõulisem. Onil Castrol oli varem alkoholiga probleeme, kuid nüüd on ta suutnud end alkoholist kõrvale hoida.

«Mu onud on nõrgad. Nad on alkoholiga oma tervise ära rikkunud,» kirjeldas mees.

Poja sõnul on ta kolme naise saatusest šokeeritud.

«See on kohutavalt šokeeriv. Täiesti mõistusevastane, mis nendega juhtus. Mul on neist kahju, väga kahju,» lausus Ariel Anthony Castro ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles