Kadõrov: Surkov jääb Putini meeskonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia vabariigi president Ramzan Kadõrov (esiplaanil)
Tšetšeenia vabariigi president Ramzan Kadõrov (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Venemaa Tšetšeenia vabariigi president Ramzan Kadõrov ütles eile, et asepeaministri ametist lahkunud Vladislav Surkov jääb tööle president Vladimir Putini meeskonda.

«Ma olen täiesti kindel, et Vladimir Putin tegi õigesti, kui allkirjastas Vladislav Surkovi lahkumisavalduse. Presidendina tegutseb Putin rahvuslikes huvides, ta asetab alati rahvuslikud huvid esikohale, ja see on õige,» ütles Kadõrov Interfaxile telefoni teel.

«Samuti olen ma veendunud, et Surkov, hoolimata valitsusest lahkumisest, jääb osaks presidendi meeskonnast ja on valmis täitma ülesandeid, mida Putin talle võib anda,» lausus ta.

Kadõrovi kinnitusel võib suurte kogemustega Surkov olla riigile kasulik mis tahes alal.

Kreml teatas eile Surkovi tagasiastumisest.

Tagasiastumine võib olla seotud kriminaaljuurdlusega Silicon Valley eeskujule tugineva innovatsiooniedendamise projekti Skolkovo asjus. Surkov oli selle ambitsioonika projekti juht.

Surkov töötas 2000.-2008. aastal Putini administratsioonis ja teda peetakse Putini juhitava demokraatiana tuntud poliitilise süsteemi arhitektiks.

Ta jäi Kremlisse ka Dmitri Medvedevi ajal, kui too Putini presidendiametis välja vahetas. Asepeaministri ametit pidas ta 2011. aasta detsembri valitsusremondist alates, enne seda oli ta Kremli personaliülema esimene asetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles