Clevelandi naisi hoiti keldris ja näljutati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Castro seisab esimest korda kohtu ees.
Ariel Castro seisab esimest korda kohtu ees. Foto: Reuters / Scanpix


Ametnike sõnul hoiti naisi sageli keldris kinniseotult ning nad pidid taluma näljutamist, peksmist ja seksuaalset väärkohtlemist, milles süüdistatuna astub kohtu ette üks mees, Ariel Castro.


Kolm Clevelandi naist Amanda Berry, Gina DeJesus ja Michelle Knight ning Berry 6-aastane tütar on vabaduses ning nende röövija  ootab kohtuprotsessi.

Berry rasedus polnud ainus kümne aasta jooksul ning vähemalt üks naistest on olnud korduvalt rase ning pidanud kannatama vangistaja teadlikult esilekutsutud nurisünnitusi, edastab Reuters.

Allikas kinnitas BBC-le, et ühte naistest sunniti Amanda Berryt sünnitusel abistama ning ähvardati surmaga, juhul kui laps ei jää ellu.

Politseiülem Ed Tomba sõnul ei hoitud naisi samas toas, ent nad olid üksteise seal viibimisest teadlikud.

Politsei teatel mäletasid röövitud naised kogu oma vangistusajast vaid kahte korda, mil neid majast välja lasti ning siis ka ei lubatud neid aeda, vaid ainult garaaži.

Ariel Castro vennad Pedro ja Onil arreteeriti samuti kahtlustatuna kaasosaluses, ent praegu on sellest süüdistusest loobutud. Selle asemel ootab neid mõlemaid süüdistus avalikus kohas alkohli tarvitamise tõttu ning Onili veel ka narkootikumide kasutamise eest.

Naiste vangistajat hoitakse üksikkongis ning pideva järelevalve all, et tal ei avaneks võimalust end tappa.

Ariel Castrot süüdistatakse kolme naise vägistamises ja nelja röövimises – neljandaks on vangistuses sündinud ja kasvanud väikene tüdruk.

Politsei teatel on majast kogutud enam kui 200 ühikut tõendusmaterjali ning naised on jaganud piisavalt informatsiooni, et Ariel Castrot süüdistada. Sealjuures on tõenäoline, et süüdistusele lisandub veel detaile.

Castro loobus oma õigusest vaikida ning teeb politseiga koostööd, ta on ka nõustunud isadustestiga, et teha kindlaks tema sugulus väikese tüdrukuga.

Amanda Berry ja Gina DeJesus on juba naasnud oma perekondade juurde, Michelle Knight jäeti teistest kauemaks haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles