Yemen Times: Jeemenis röövitud soomlased viidi Omaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemenis röövitud Soome abielupaar ning Austria tudeng.
Jeemenis röövitud Soome abielupaar ning Austria tudeng. Foto: SCANPIX

Jeemenis röövitud kaks soomlast anti üle Omaani ametivõimudele, kirjutas kõrgetele ametiisikutele viidates ajaleht Yemen Times.

Lehe esikaaneloo kohaselt anti ametivõimudele üle ka koos soomlastega röövitud austerlane. Kolmik rööviti mullu detsembris.

Mõni nädal tagasi ütles üks jeemenlasest ajakirjanik, et nägi riigis röövitud soomlastest abielupaari.

Yemen Timesi andmeil tundusid soomlased olevat hea tervise juures ning neil ei olnud vägivalla märke. Väidetavalt olid röövitud soomlased Al-Qaeda käes.

Soomlased on vanemleitnant Atte Kaleva ja tema naine Leila Kaleva, kes töötab kütusefirma Neste Oili Espoo kontoris juhatajana. STT andmeil ei täitnud Atte Kaleva Jeemenisse sõites ametikohuseid ning reisi eesmärk oli araabia keele õppimine ja uurimistöö Turu ülikooli väitekirja jaoks, mis uurib Lähis-Ida poliitilist radikaliseerumist.

Kaleva soovis muuhulgas käsitleda ka Jeemeni territooriumil tegutsevaid äärmusrühmitusi. Leila Kaleva rööviti, kui ta oli mehele külla sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles