Kuveit teatas 18 seagrippi nakatunud USA sõdurist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WHO andmetel on seagripp levinud 42 riiki
WHO andmetel on seagripp levinud 42 riiki Foto: AP / Scanpix

Kuveidi tervishoiuministeeriumi kinnitusel tuvastati 18 Ühendriikide sõdurilt seagripp A/H1N1, edastas riiklik uudisteagentuur KUNA.


Gripiviirust leiti neilt sõduritelt, kes olid äsja saabunud kodumaalt Kuveidis asuvasse USA sõjaväebaasi, vahendas Reuters. Osa sõdureid pandi baaslaagris karantiini, osa lahkus riigist.

Kuveidi tervishoiuameti juht Yussef Mendkar kinnitas uudisteagentuurile AFP täna, et kõik 18 sõdurit on Kuveidist nüüdseks lahkunud. «Neil olid tavalised haigussümptomid ja neile osutati vajalikku meditsiinilist abi.»

Tegemist on esimeste seagripijuhtudega Pärsia lahe piirkonnas. Kuveit on peamisi logistikakeskusi USA sõjaväe jaoks, et toetada oma vägesid Iraagis.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO andmetel on seagrippi nakatunud üle 11 000 inimese 42 riigis. Haiguse tagajärjel on surnud 86 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles