Soomlaste ja austerlase vabastamise võis maksta 16 miljonit dollarit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austerlane Dominik Neubauer (esiplaanil) ja soomlased Atte ning Leila Kaleva Omaani lennuväljal.
Austerlane Dominik Neubauer (esiplaanil) ja soomlased Atte ning Leila Kaleva Omaani lennuväljal. Foto: SCANPIX

Austerlase Dominik Neubaueri ja soomlaste Atte ning Leila Kaleva vabastamiseks maksis viimaste andmete järgi 16 miljonit dollarit ehk ligi 12,3 miljonit eurot, kirjutab Austria ajaleht Die Neue Kronen Zeitung.

Austria diplomaadid olid vabastamisoperatsiooni korraldamises eestvedajateks. Detaile läbirääkimistest ja vabastamisest pole veel avalikustatud, vahendas mtv3.fi.

Erinevate meediaväljaannete kinnitusel läks raha Omaanist edasi eurooplaste röövijate kätte.

Austria suurima päevalehe Die Neue Kronen Zeitung välja toodud summa 16 miljonit dollarit on pärit Jeemeni meediast. Sellest neli miljonit dollarit said omale hõimude vahelisi läbirääkimisi vahendanud inimesed.

Julgeolekuvallas kõrgel positsioonil olev Jeemeni ametnik rääkis varem Reutersile, et lunaraha maksis Omaan. Tookord mingit summat ei mainitud.

Ametlikult on nii Soome kui Austria kinnitanud, et nemad pole lunaraha maksnud.

Neubauer ja soomlastest abielupaar rööviti mullu 21. detsembril Jeemeni pealinnas Sanaas asuvas elektroonikapoes. Kõik kolm pääsesid vabadusse lõppeva nädala neljapäeval, mil nad anti üle Omaani võimudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles