Mubarak: minu üle mõistab kohut ajalugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Egiptuse president Hosni Mubarak.
Endine Egiptuse president Hosni Mubarak. Foto: SCANPIX

Egiptuse endine president Hosni Mubarak, kes 2011. aasta ülestõusu mahasurumise käigus sadade inimeste surma põhjustamises süüdistatuna laupäeval taas kohtu ette astus, peab pühapäeval avaldatud usutluses õiglaseks kohtumõistjaks ajalugu.

«Olen juba varem öelnud, et ajalugu on nii tunnistaja kui kohtunik, ja ma olen endiselt kindel, et tulevased põlvkonnad mõistavad minu üle õiglaselt kohut,» ütles Mubarak ajalehele Al-Watan.

Sõltumatu leht, mis suhtub ülimalt kriitiliselt Mubaraki kukutamise järel Egiptuses võimule tulnud islamistidesse, ütles, et usutlus on ekspresidendi esimene pärast tagasiastumist 2011. aastal rahvarahutuste survel.

Mubaraki sõnul on tema järglase, mõjuka Moslemivennaskonna liikme Mohamed Morsi üle vara otsustada.

«Ma ei taha sellest rääkida, aga lõppude lõpuks on ta uus president, kes kannab esimest korda ränka vastutuskoormat, ja praegu ei ei tohiks tema üle otsustada,» rääkis Mubarak.

85-aastasele ekspresidendile teevad muret Egiptuse vaesed, kelle elu on majandusliku ja julgeolekuolukorra halvenedes raskemaks läinud.

«Mina hoolitsesin oma presidendiajal madala sissetulekuga inimeste eest ja keeldusin nende vastu meetmeid rakendamast,» ütles Mubarak ja lisas, et vaeste olukord kurvastab teda väga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles