Tamili Tiigrid kinnitasid esimest korda liidri surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velupillai Prabhakaran
Velupillai Prabhakaran Foto: AFP / Scanpix

Sri Lanka tamili mässulised tunnistasid eile esimest korda, et valitsusväed tapsid möödunud esmaspäeval nende liidri. Varem olid nad väitnud, et ta on elus ja viibib ohutus kohas.


Tiigrite välissuhete eest vastutav Selvarasa Pathmanathan kinnitas eilses avalduses, et organisatsiooni 54-aastane juht Velupillai Prabhakaran suri valitsusvägede korraldatud haarangu käigus, vahendas AFP.

«Teatame täna kirjeldamatu kurbuse ja raske südamega, et meie võrreldamatu juht, LTTE ülemjuhataja suri Sri Lanka valitsuse vastu võideldes märtrisurma,» ütles Pathmanathan.

Sri Lanka valitsuse teatel on mässuliste juhtkond likvideeritud ning sõda 1976. aastal loodud Tamili Eelami Vabastustiigrite liikumise (LTTE) vastu on lõppenud valitsusvägede võiduga.

Pathmanathan ütles hiljem telefoniintervjuus BBC-le, et tamilid jätkavad oma võitlust iseseisva riigi nimel mittevägivaldsete meetodite abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles