Gates: USA suurem sõjaline sekkumine Süüria konflikti oleks viga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Gates.
Robert Gates. Foto: SCANPIX

USA ekskaitseminister Robert Gates hoiatas pühapäeval, et Ühendriikide suurem sõjaline sekkumine Süüria kodusõtta oleks viga, mille tulemus oleks ettearvamatu.

Gates ütles seda intervjuus telekanali CBS saatele «Face the Nation».

«Ma arvasin, et see on viga Liibüas, ja ma arvan, et see on viga Süürias, isegi kui me oleksime sekkunud palju märkimisväärsemalt aasta või kuus kuud tagasi. Me ülehindame oma võimet näha ette tulemusi.»

Gatesi kommentaarid Süüria teemal avaldati ajal, mil Washingtonis arutatakse, kas peaks suurendama sõjalist toetust Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi vastu võitlevatele ülestõusnutele.

«Ettevaatlikkus, eriti nende [ülestõusnute] rühmituste relvastamise ja USA sõjalise sekkumise osas, on omal kohal,» ütles eksminister.

Gates oli USA kaitseminister 2011. aastal, kui USA ühines NATO juhitud õhurünnakutega Liibüas, mis aitasid ülestõusnutel kukutada Muammar Gaddafi režiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles