Bangladesh sulges sajad rõivavabrikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi 24. aprilli majavaring põhjustas pealinnas paanika. Päästjad, sõjaväelased ja vabatahtlikud otsivad pildil rusude alla jäänuid.
Bangladeshi 24. aprilli majavaring põhjustas pealinnas paanika. Päästjad, sõjaväelased ja vabatahtlikud otsivad pildil rusude alla jäänuid. Foto: SCANPIX

Bangladeshi võimud sulgesid riigi tekstiilitööstuse südames sajad rõivavabrikud, reageerides rohkem kui 1100 inimese elu nõudnud hoonevaringu järel lahvatanud pahameelele.

Tekstiilitööstuse liidu esindaja Shahidullah Azimi sõnul jäävad Ashulia tööstuspiirkonna käitised tähtajatult suletuks «tagamaks meie tehaste turvalisus».

Enamik Bangladeshi rõivavabrikuist tegutseb Ashulias, kus pole alates 24. aprilli katastroofist «praktiliselt üldse tööd» tehtud, rääkis Azimi.

Paljud töölised tulid ka esmaspäeval tänavale, nõudes palgatõusu ja Savari linnas kokku kukkunud vabrikuhoone omaniku hukkamist, teatas kohalik politsei.

Päästjad lõpetasid esmaspäeval üheksakordse hoone rusudes otsingud, hukkunute arv on tõusnud 1127-ni.

Bangladesh on maailma suuruselt teine rõivaeksportija ja suurem osa toodangust läheb Euroopa Liitu. Rõivatööstus annab 80 protsenti selle Lõuna-Aasia riigi ekspordituludest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles