Jaapani poliitik: naiste sundimine sõja ajal seksiorjadeks oli vajalik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toru Hashimoto
Toru Hashimoto Foto: SCANPIX

Jaapani üks tuntumaid poliitikuid avaldas arvamust, et naiste sundimine Teise maailmasõja ajal seksiorjadeks oli hädavajalik.

Osaka linnapea Toru Hashimoto tõdes, et «lohutusnaised» pakkusid oma eluga riskivatele Jaapani sõduritele võimaluse hetkeks puhata, edastab BBC.

«Sõdurid olid peaaegu kogu aeg olukorras, kus kuulid lendasid ja nende elu oli ohus. Siis saab täiesti puhata vaid naiste ja seksi abil,» selgitas poliitik.

Ta lisas, et seksi abil puhanud sõdurid allusid paremini distsipliinile.

Hashimoto sõnul saab ta ka naistest aru, et neid sunniti seksiorjadeks vastu nende tahtmist.

Teise maailmasõja ajal Jaapanis ja selle riigi võimu all olnud piirkondades võidi umbes 200 000 naist sundida vägisi sõduritega seksima.

Paljud seksiorjad olid pärit Hiinast ja Korea lõunaosa aladelt, kuid leidus ka Filipiinidelt, Indoneesiast ja Taiwanist pärit naisi.

Jaapan on viimastel aastakümnetel palunud mitmel korral andeks Teise maailmasõja ajal aset leidnud naiste seksiorjaks sundimise pärast.

2007. aastal esitas oma vabanduse siis Jaapani peaministriks olnud Shinzo Abe.

Osaka linnapea Hashimoto on ka varem esitanud seisukohti, millest on skandaal tekkinud.

Möödunud aastal tuli ta lagedale ideega, et Jaapan vajab diktatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles