USA endised ja praegused sõjaväejuhid toetavad Guantanamo sulgemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guantanamo sõjaväebaasis asuv Camp Justice, kus toimuvad sõjatribunalid terrorikahtlusaluste üle.
Guantanamo sõjaväebaasis asuv Camp Justice, kus toimuvad sõjatribunalid terrorikahtlusaluste üle. Foto: AFP / Scanpix

USA endised ja praegused sõjaväejuhid avaldasid toetust president Barack Obama plaanile sulgeda Guantanamo vangilaager, kuigi kongress on vastu terrorikahtlusaluste ületoomisele Ühendriikidesse.

Endine välisminister ja staabiülemate ühendkomitee esimees Colin Powell ja staabiülemate ühendkomitee praegune juht admiral Michael Mullen kinnitasid teleusutlustes, et «terrorismivastase sõja vangla» tuleb sulgeda.

«Olen tundnud viimased kuus aastat, et Guantanamo tuleks sulgeda ja esitasin oma seisukohad ka president George W. Bushile,» ütles Powell usutluses telekanalile CBS.

Vabariiklased eesotsas endise asepresidendi Dick Cheneyga on rünnanud Obamat lubaduse eest Guantanamo laager jaanuariks kinni panna, kuigi puudub plaan, mida peale hakata seal kinni peetavate 240 terrorikahtlusalusega. Potentsiaalselt ohtlike vangide ületoomise vastu Ühendriikide vanglatesse on ka demokraatidest kongressi saadikud.

Admiral Mullen ütles usutluses telekanalile ABC, et ta on vangla sulgemist ammu toetanud, kuna «sellest on saanud äärmuslaste ja pühasõdalaste värbamise sümbol».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles