Vene vastuluure jälgis Fogle'i tegevust kaks aastat

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB foto USA Moskva saatkonnas töötanud Ryan C. Fogle'ist.
FSB foto USA Moskva saatkonnas töötanud Ryan C. Fogle'ist. Foto: SCANPIX

Moskvas paljastatud CIA väidetaval agendil Ryan C. Fogle’il hoidsid Vene vastuluure spetsialistid silma peal alates 2011. aasta kevadest, mil ta saabus Venemaale.

Taolise fakti edastas Interfax viitega oma allikatele.

Kui Ameerika Ühendriikide Moskva saatkonnas töötanud Fogle’i läks 14. mail kohtumisele Vene eriteenistuse ametnikuga, keda ta püüdis värvata, siis oli see jälgitav erinevate seadmete abil.

Vene meedia andmetel polnud Fogle tänavu esimene CIA agent, kes püüdis Vene eriteenistuse töötajat värvata. Jaanuaris üritas seda Benjamin Dillon, kes oli samuti kirjas kui saatkonna kolmas sekretär.

Vene riikliku julgeolekuteenistuse (FSB) esindajad pidasid ööl vastu 14. maid Moskvas kinni USA luureteenistuse CIA agendi Fogle'i. Kohaliku meedia väitel oli mehel kaasas tehnilisi seadmeid ja kirjalikud juhised Vene kodanike värbamiseks. FSB teatel oli tal kaasas suur summa raha ja vahendid välimuse muutmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles