Saakašvili administratsioon kritiseerib augustisõja uurimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased 2008. aasta 18. augustil Gori lähedal maanteel sõitmas.
Vene sõjaväelased 2008. aasta 18. augustil Gori lähedal maanteel sõitmas. Foto: SCANPIX

Gruusia presidendi administratsioon kardab, et 2008. aasta sõja uurimine ja katsed süüdistada eelmist valitsust suurendavad separatistlike piirkondade Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvate riikidena tunnustamise ohtu.

«Uue administratsiooni suhtumine võib viia riigi jaoks katastroofiliste tulemusteni, ja vastutus selle eest lasub täielikult selle juurdluse algatajatel,» ütles administratsioon kolmapäeval Interfaxini jõudnud avalduses.

Dokumendis deklareeritakse, et Gruusia võimude diplomaatiline sekkumine on takistanud okupandil saavutamast meie territooriumide tunnustamist.

«Selle diplomaatia tulemusena on olulised rahvusvahelised organisatsioonid ja riigid mõnede eranditega tunnustanud Gruusia territoriaalset terviklikkust ja käsitlenud Venemaad Gruusia piirkondade okupeerijana. Kõik tähtsad rahvusvahelised dokumendid viitavad terminile «okupatsioon», mis annab tagatise, et tuleb aeg, mil see okupatsioon lõppeb,» öeldakse avalduses.

Dokumendis lisatakse, et Gruusia praeguse valitsuse seisukohad 2008. aasta sõja uurimise asjus, tema ebajärjekindel diplomaatia ja avaldused «Kosovo mudeli» rakendamisest ei aita kaasa selle eesmärgi saavutamsiele.

Ministeeriumidevaheline töörühm 2008. aasta Vene-Gruusia sõja võimalike kuritegude uurimiseks moodustati 14. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles