Kümme tornaadot sööstsid üle Texase osariigi

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleburne'i elanikud hävinud maja ees.
Cleburne'i elanikud hävinud maja ees. Foto: SCANPIX

Kümme tornaadot sööstsid üle Texase osariigi, surma sai selle käigus vähemalt kuus inimest ja viga kümneid, teatasid täna kohalikud võimud. Tornaadod räsisid ka kodusid ja kukutasid maha elektriliine.

Täna varahommikul otsisid päästetöötajad osariigi põhjaosas, eriti väikelinnas Granburys jätkuvalt ohvreid», teatas uudisteagentuurile AFP Põhja-Texase avaliku teabe ametnik Nathan Stringer.

«Pealtnägijate hinnangul nähti Põhja-Texases eile öösel kümmet tornaadot,» teatas Stringer meilitsi. Pole veel teada, mitut kogukonda see mõjutas, kuid see avaldas mõju suurele osale Hood Country’st ja Granbury linnale.

Umbes 53 inimest sai viga ja seitsme kohta andmed puuduvad, lisas ta.

Kohaliku pastori Dean Porteri sõnul nägi ta ühe õhupöörise moodustumist. «Lehterpilv hakkas vormi võtma ja prügi tõmmati üles keerisesse,» sõnas ta CNNile. «Elektriliinid tõmmati maha tee peale. See oli hämmastav, see oli masendav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles