Vabanenud soome pantvangid ilmusid esimest korda Soome meedia ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome abielupaar Leile (vasakul) ja Atte Kaleva tänasel pressikonverentsil Helsingis.
Soome abielupaar Leile (vasakul) ja Atte Kaleva tänasel pressikonverentsil Helsingis. Foto: AFP / Scanpix


Mullu detsembris Jeemenis röövitud Atte ja Leila Kaleva ilmusid täna esimest korda pärast vabanemist Soome meedia ette, vahendas YLE.


Leila Kaleva ütles varem koostatud avalduses, et paari hoiti kogu vangistuse ajal koos ja neid koheldi asjaolusid arvestades hästi. Ta ütles, et neil oli vangistajatega ühine toit ja jook ning neid koheldi pereliikmetena.

Austerlane Dominik Neubauer ning soomlastest abielupaar Atte ja Leila Kaleva rööviti möödunud aasta detsembris Sanaas. Nad lasti vabaks eelmisel kolmapäeval.

Leila Kaleva lisas, et tema mees oli pikka aega ahelates, kuid tema ise mitte, ning kinnitas, et neid ei ähvardatud ja nende kallal ei tarvitatud vägivalda.

Atte Kaleva sõnul oli pantvangistajate näol tegemist hõimuvõitlejatega, kes olid salafistide ja terrorivõrgustiku Al-Qaeda pooldajad.

Abielupaar kinnitas, et ei tea midagi nende vabastamiseks makstud võimalikust lunarahast.


Nad keeldusid kommenteerimast usutlust koos nendega röövitud austerlasega, kes ütles, et teda hoiti ebameeldivates tingimustes ja ähvardati. Soomlased ütlesid, et neid hoiti neljakuuse vangistuse jooksul umbes viis nädalat austerlasest eraldi.

Abielupaar keeldus kommenteerimast röövimise ja vabastamise asjaolusid ning ütlesid, et Soome riiklik juurdlusbüroo on algatanud juurdluse. Atte Kaleva lisas, et nad lubasid ka Omaani võimudele, et ei paljasta vabanemise asjaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles